Впечатляваща демонстрация на професионални умения направиха смолянските пожарникари

    В навечерието на Професионалния празник на българските пожарникари - 14 септември, като част от инициативите по случай „Седмицата на пожарната безопасност“, смолянските пожарникари впечатлиха гражданите със зрелищна демонстрация на техника и аварийно-спасителни операции в центъра на областния град. Специализираните противопожарни екипи показаха своето оборудване и способности пред събралите се жители, които имаха уникалната възможност да се запознаят отблизо с работата на огнеборците.
    Гражданите, включително много деца, разгледаха с интерес противопожарните автомобили, 30-метровата автомеханична стълба и друго модерно оборудване, използвано в реални аварийни ситуации. Малчуганите бяха особено ентусиазирани да участват в специални беседи, викторини и интерактивни игри, организирани от пожарникарите. За мнозина най-вълнуващият момент бе, когато имаха възможността да се снимат в пожарния автомобил и да се издигнат с автомеханичната стълба, виждайки града от високо.
    Кулминацията на събитието настъпи с демонстрация на аварийни действия при тежко пътно произшествие. Пожарникари и доброволци от Доброволно формирование към община Смолян, показаха уменията си за бързо и ефективно освобождаване на пострадал от силно деформиран автомобил, като използваха специална техника за разрязване на колата. Младежите-доброволци от Българския червен кръст – гр. Смолян, също се включиха активно, демонстрирайки оказване на спешна медицинска помощ на пострадалите.
    Спасяването на човешки живот в подобни критични ситуации изисква отлична координация, бързина и самообладание, както и отдаденост на професията. Смолянските пожарникари показаха на практика своята висока подготовка, която им позволява ежедневно да се изправят пред предизвикателствата с професионализъм и решителност.
     

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини