Tesla пуска първия изцяло електрически влак в Германия

Първата изцяло електрическа железопътна услуга на Tesla, Giga Train стартира в Германия, отбелязвайки нова глава в семейството на Tesla. Влакът стартира през август 2024 г.

Услугата свързва гара Erkner с Tesla Süd, осигурявайки безплатен транспорт както за служителите на Tesla, така и за всеки, който пожелае. Влакът Giga Train предлага еко пътуване за служителите на Tesla до Gigafactory Berlin, с цел подобряване на веригата за доставки, предаде EVmagazine.

С капацитет от 500 пътници на пътуване, влакът помага за облекчаване на задръстванията по регионалните пътища, като подобрява местната инфраструктура и потенциално намалява транспортните разходи за веригата за доставки на Tesla. Чрез експлоатацията на електрически влак с батерии Tesla изчислява седмично спестяване на 50 тона CO2 емисии.

Услугата на компанията е в съответствие с ангажимента на Tesla за устойчивост и допринася за спазването на екологичните разпоредби и корпоративните цели.

Зелени транспортни решения

Giga Train, задвижван от електрическа батерия Siemens Mobility Mireo B, е първият в района на Берлин и Бранденбург.

С капацитет за 500 пътници, включително отделения за велосипеди и достъп от нивото на земята, той представлява значителна промяна към зелен транспорт.

Като заменя по-старите дизелово-електрически превозни средства, Giga Train е в съответствие с мисията на Tesla за ускоряване на прехода към възобновяема енергия.

Услугата е управлявана от Niederbarnimer Eisenbahngesellschaft (NEB). Моделът, демонстриран в Германия, може да бъде работещ другаде, за да се засили свързаността и ефективността на веригата за доставки.

Планът на NEB за постепенно премахване на дизела с електрически влакове с батерии и водородни влакове показва нарастваща тенденция към устойчив обществен транспорт.

Giga Train на Tesla може да революционизира бъдещите вериги за доставки, като предложи ефективна и устойчива алтернатива на традиционния товарен транспорт.

Използвайки електрическо задвижване, влакът значително намалява емисиите на парникови газове и оперативните разходи, което прави логистиката по-екологична и рентабилна.

Източник: money.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини