В Маслиново са шокирани, молят се пострадалото дете да оцелее

    Хората в хасковското село Маслиново са шокирани от постъпката на 20-годишната Румяна, която скочи заедно с едногодишното си дете от третия етаж на хотел в Кърджали. „Не сме го очаквали, молим се детето да оцелее“, казаха  близките на младата жена.

    Както вече писахме по-рано днес, младата жена скочи около 4,30 часа тази сутрин от третия етаж на хотел „Кианти“ в Кърджали. Детето е със счупен череп и е настанено в пловдивската болница „Св. Георги“ с опасност за живота.

    Преди драмата да се разиграе живеещи в околните на хотела къщи в Кърджали се чули силни крясъци и писъци. След това жената излязла през прозореца с бебето си в ръце и полетяла към земята.

    Непосредствено след това от рецепцията на хотела съобщили за инцидента на спешния тел. 112. На място били изпратени линейка и полицейски автопатрул. Детето било откарано в тежко състояние в МБАЛ Кърджали.

    При прегледа дежурните медици установили, че бебето е със счупен череп, но без други травми по тялото. Лекарите преценили, че състоянието му е критично. Детето било транспортирано до болница в Пловдив.

    Като по чудо майката се отървала без наранявания след скока. След медицински преглед жената е задържана от полицията и разпитана. Все още не е ясна причината жената да скочи с детето от прозореца. Майката и детето на година и пет месеца са от хасковското село Маслиново. Тя се настанила в хотела в сряда вечерта, заедно с двете си деца.  

    „Румяна имаше проблеми с мъжа си. Ожениха се, имат две деца, но той я тормозеше много. Ревнуваше я и много се караха. Разделяха се няколко пъти. Миналата седмица пак се бяха скарали и тя си дойде за няколко дни в Маслиново. После се помириха и се върна при него, но явно пак са се скарали“, разказа баща й Минчо.

    Според близките, състоянието на детето е стабилизирано в пловдивската болница. Лекарите им казали, че има шансове да бъде спасено. Майката е прегледана в психиатрията в Кърджали.

    Близките са сигурни, че семейните проблеми са причина Румяна да предприеме отчаяния скок. Не могат да си обяснят защо е повлякла и детето със себе си. „Явно има психически проблеми. Ще търсим психиатър да я лекува. Преди това обаче трябва да й намерим адвокат“, каза баща й.

    Румяна все още не е обвинена, макар че прокуратурата в Кърджали образува досъдебно производство за опит за умишлено умъртвяване на дете на възраст година и пет месеца. Според неофициални източници, разследващите трябва да изяснят психическото състояние на майката и дали тя може да носи наказателна отговорност. По случая е назначена психиатрична експертиза.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Бр
      Братя Ммангасариян
      4 -2
      20:46, 19 сеп 2024
      Щом е за тези примати може да го лекуват и в Париж но за нормалните пари няма.
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Случаен виц

    Последни новини