Започнаха подписките в защита на Първанов

Подписка срещу процедурата по импийчмънт на президента Георги Първанов е стартирала в три крайгранични села в Крумовградско, предаде БГНЕС.

По-рано днес депутати внесоха в деловодството на Народното събрание проекторешение за прекратяване на правомощията на президента Георги Първанов. Под проекта са се подписали 162-ма депутати от ГЕРБ, Синята коалиция, "Атака" и независими народни представители от разпадналата се група на РЗС.

Само за ден в подкрепа на държавния глава са се подписали над 500 души. Началото на подписката е било дадено в село Аврен, където преди 3 години Първанов обеща на местните жители да осигури пътната връзка с Гърция. Отсечката не е построена, но хората се вдигнали в защита на президента и настояли пред селския кмет Митко Андонов да им съдейства за акцията.

Днес и в Кърджали също бе даден старт на подобна подписка, десетки се включиха в нея, предаде БГНЕС.
Страхът от разкриването на икономическите досиета и на тъмните сделки на олигарсите са причина за исканото предсрочно отстраняване на президента, такива бяха коментарите на хората в Кърджали, сложили подписите си днес.
Запитаните твърдяха, че в момента на кризата им е все едно кой е държавният глава и че не това е в дневния им ред.

Първанов вече обяви, че е необходимо да се отворят икономическите досиета на прехода, за да се види, по думите му, кога съвременните олигарси са станали такива.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини