Общинският съвет в Маджарово отпусна 1000 лева на семейство от село Ефрем, загубило къщата си в пожар

Общинските съветници в Маджарово приеха след гласуване на семейство от село Ефрем в общината, което загуби къщата си в пожар, да бъдат отпуснати 1000 лева от бюджета на общината. Това стана на днешното редовно заседание на Общинския съвет, съобщи БТА. Предложението на кметския наместник на с. Ефрем Йорданка Станкова и докладната на кмета Ерджан Юсуф за подпомагане на Петър Чолаков, неговата съпруга и дъщеря им, бе прието единодушно.

Нещастието се случи на 3 септември тази година. „Огънят пламна в банята, най-вероятно от късо съединение, предизвикано от прегризването на ел.кабел на вентилатора от мишки“, разказа пред БТА пострадалият. Много бързо пожарът обхвана и покрива и докато дойдат огнеборците, имотът изгоря до основи, цялата покъщнина също, допълни Чолаков.

Общината вече веднъж му помогна, след като осигури фургон, в който останалата без дом фамилия да живее временно.

„Естествено, и сега съм много благодарен за помощта, която ми се оказва. Със средствата ще покрия някои неотложни нужди“, коментира мъжът. По негови думи ловната дружинка в селото вече е разчистила руините и сега се търсят майстори, които да захванат наново градежа.

На сесията кметът Ерджан Юсуф каза, че макар и малка като размер, сумата е знак за съпричастност. Той предложи на Чолаков да бъдат дадени и останали керемиди от текущ общински ремонт, ако има нужда. 

Общо пет докладни бяха в дневния ред на сесията. Както БТА вече съобщи, една от точките бе добивът на 656 кубика дърва за отопление през идващия зимен сезон от общинския горски поземлен фонд. Съветниците одобриха цената за населението да е 36,84 лв. за кубик с ДДС, каквато е била и миналата година, както бе залегнало в предложението на кмета.  

С друга обсъдена и приета докладна бе допълнена и актуализирана Годишната програма за управление на общинската собственост. Тази година досега нямаме нито една продажба на имот, няма интерес, каза на обсъждането кметът Юсуф. Едва на днешната сесия бяха одобрени сделките за два парцела. 

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини