Спецполицаи проверяват Община Минерални бани, хотели и частни имоти

    Спецполицаи влязоха в сградата на Община Минерални бани. Акцията започна в 8:10 часа днес казаха за Haskovo.net представители на местната администрация.

    Според неофициална информация в сградата се проверяват документи и се водят разпити.

    Факт е обаче, че специализираната операция се провежда дни преди старта на предизборната кампания, при това в община, ръководена от кмета Мюмюн Искендер. Той е избран от ДПС, на както той, така и голяма част от общинската организация подкрепят председателя Джевдет Чакъров и почетния председател Ахмед Доган.

    Освен в сградата на Община Минерални бани, проверки има в хотели на семейството на Мюмюн Искендер и в частни имоти, свързани с кмета и с хора от общинската администрация.

    Акцията е инициирана от Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ). Охранителните мероприятия се извършват от полиция и жандармерия.

    „Прибирам се от Турция и съм на път към Минерални бани. Знам за ситуацията в общината, но на този етап не желая да коментирам. За всички е ясно защо това се случва точно преди изборите“, каза пред Haskovo.net кметът Мюмюн Искендер.

    Пред Haskovo.net заместник-кметът на общината Нуртин Сабри заяви, че ще окажат пълно съдействие на проверяващите органи и отказа да коментира повече случая. Председателят на Общинския съвет Мехмед Лятиф също се въздържа от коментар.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      Бъ
      бъзз
      62 -2
      10:49, 20 сеп 2024
      В тоя вид общини когато и да влязат, все има защо.
    • 2
      Ах
      Ахмет Матаман
      47 -8
      11:29, 20 сеп 2024
      Ние знаехме от много време, но понеже избра почетния прецедател, заслужава да се провери.
      Гарантирано от мен и истинския прецедател на ДПС - Делян Пеевски.
    • 3
      Ан
      Анонимен
      40 -4
      12:04, 20 сеп 2024
      Някои казват, че държавната машина мачка преди избори. Но е време да осъзнаем, че проблемите не се свеждат само до един кмет или политическа фигура.

      В Минерални бани, например, данъците се укриват под крилото на местния кмет срещу определена сума или услуга. Настъпило е времето за по-сериозни мерки, които да засегнат всеки, който не може да докаже произхода на средствата си. Ако не можеш да обясниш откъде идват парите ти – било то от заеми или еврофинансиране – трябва да се сбогуваш с имуществото си.

      Корупцията не може да бъде изкоренена, ако се действа само по повърхността. Нужно е твърдо и последователно ръководство, което да обхване и бизнесмени, които са в близост до определени политически партии. Акциите срещу корупцията не трябва да се забравят и архивират в чекмеджета, а да бъдат реални и видими действия, които да покажат на обществото, че промяната е възможна.

      В същото време, фиктивните проверки на обектите, провеждани от различни организации на общината, също допринасят за задълбочаване на проблема. Тези проверки често са формални и не отразяват реалното състояние на бизнесите. Вместо да се извършват стриктно и обективно, те се използват като инструмент за прикриване на незаконни практики и укриване на данъци. Бизнесмени плащат за 'услуги' на инспекторите, за да избегнат санкции и да продължат да действат извън закона. Този порочен кръг не само уврежда икономиката, но и подкопава доверието на гражданите в институциите.
    • 4
      Ка
      Кауня
      20 -8
      12:50, 20 сеп 2024
      Започна се! Който не е с мен е против мен! 35г. не се наядохте,дойде време кръв да сетете. Интересното е обаче Баце и Прасчо кой ще ги подкара.
    • 5
      Ка
      Калъчев
      3 -4
      14:16, 20 сеп 2024
      първо от тебе ще започне кеседжека.
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини