Над 2600 деца от Смолянска област получиха еднократна помощ за училище

Общо 2621 деца от Смолян и областта получиха от Дирекция "Социално подпомагане" еднократна помощ за училище. Срокът за подаване на заявления е до 15 октомври и броят на подпомогнатите ще нарасне. Помощта е в размер на 300 лева и  се полага на деца записани от първи до  четвърти клас, както и за осмокласници. 
"1845 заявления сме отпуснали за 1975 деца, а общият брой на подадените до момента е 1922, но срокът все още е отворен, тъй като до 15 октомври могат да се подадат заявления за ученици, които са записани в първи, втори, трети, четвърти клас и осми. За осмокласниците до момента са подадени 665 заявления, отпуснали сме 627 помощи за 646 деца ", каза за Новините на Етв Петя Пампорова - директор РД "Социално подпомагане":
 В момента се плаща първият транш от 150 лева.Пампорова допълни, че  все още има заявления за  обработка, а и се очаква да постъпят и нови.
 Другите 150 лева ще бъдат изплащани в началото на втория срок. Тогава ще стане ясно дали всички деца, одобрени за помощта действително ходят на училище. В случай, че се нарушат изискванията родителите ще трябва да върнат парите. През миналата учебна година е имало няколко такива случая.
Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини