Защитата на Мюмюн Искендер и другите обвиняеми поиска време да се запознае с обвинението

    Защитата на Мюмюн Искендер и другите двама обвиняеми от Минерални бани поиска време да се запознае с обвинението. Съдът им даде отсрочка от един час. Кметът на Минерални бани Мюмюн Искендер, синът му Али Мюмюн Али и общинският служител Байрям Иляз са обвинени за предполагеми злоупотреби с еврофинасиране в периода 2015-2019 година.  Тогава в Минерални бани бяха изградени две съседни къщи за гости, които са собстност на хора от семейството на Мюмюн Искендер.

    Десетки привърженици на Искендер, предимно от Община Минерални бани започнаха мирен мълчалив протест пред Съдебната палата. Те заявиха, че са убедени в невинността на тримата обвиняеми и поискаха  справедлив процес срещу тях. Множеството са привърженици на формацията "Алианс за Права и Свободи", с лидери Джевдет Чакъров и Ахмед Доган. Те са убедени, че извършеният в петък арест е политическа поръчка и натиск.

    Кметът Искендер е пети в листата на формацията на Доган, която тази сутрин подаде документи за регистрация в РИК-Хасково. Очаква се избирателната комисия да обяви регистрацията й днес, след 17.00 часа. Тогава започва заседанието на РИК, след което вероятно ще бъде обавена регистрацията на листата. Това още повече ще усложни съдебният казус, тъй като Мюмюн Искендер като кандидат за народен представител има имунинет за времето на предизборната кампания. Законът обаче е предвидил обвинения по някои тежки престъпления, за които имунитетът не е валиден.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Гъ
      Гърнето
      21 -1
      18:13, 23 сеп 2024
      Кои ли съдия от Хасковския съд,ще го осъди,като всичките си пускат газовете заедно с Искендер в едно гърне.
    • 2
      Тъ
      ТърТърТърър
      7 -1
      19:15, 23 сеп 2024
      Сега е време народа да прати двете ДеПеСеТа на майната си където им е мястото като гласува масово.Дано гъбарите рибарите планинарите и мореплавателите го проумеят това
    • 3
      Ша
      Шаро
      3 0
      19:21, 23 сеп 2024
      Парад на противните криви глави.
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини