Криминалисти спасиха 19 000 лева от телефонни измамници

Двама мъже и жена от Хасково са били задържани като съпричастни към телефонна измама на старец, съобщиха от полицията. Схемата по която са го подвели е „нужда от спешна операция“ на уж катастрофиралата му дъщеря. 86-годишният родител бил скътал 19 000 лева, които предал на адреса си на улица „Тимок“ на непознат за него мъж. След като разбрал, че е подведен, подал сигнал в полицейското управление. 

В хода на работата, служителите установили като съпричастни към деянието двама мъже на 47 и 23 години и жена на 45 години. Те признали, че били наети по обява да пренесат парите и върнали с протокол инкриминираните средства.

По същото време е била измамена и 77-годишна хасковлийка по схемата „помощ на полицията“. Мнимият полицай й обяснил по телефона, че преследват измамници и тя трябва да остави пари пред вратата си, с чиято помощ те ще бъдат заловени, а парите й – върнати. Старицата оставила 1700 лева от вътрешната страна на входната си врата на дома си улица „Таню войвода“, като не видяла кой е прибрал спестяванията й.  Работата по случая продължава.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини