Йонас Кауфман пристига за концерт в зала 1 на НДК

На 28 септември от 19.00ч. в зала 1 на НДК Йонас Кауфман пристига за концерт със Софийската филхармония. Немският тенор ще пее редом с американското сопрано Рейчъл Уилис Сьоренсен, а на пулта ще се качи Йохан Ридер.
При отлагането на първоначалната дата на концерта стана ясно, че билетите за новата дата ще важат без презаверка. За почитателите, които все още не са се снабдили с билети, можете да ги откриете на касата на зала „България“ и Ивентим.
 
Обявен за „най-великият тенор в света“ от The Telegraph, Йонас Кауфман е изпълнил над 70 роли във водещите оперни театри в света. Ню Йорк Таймс го описва като човек с „ясни високи тонове, съчетание на мъжественост и нежност в пеенето“ и оценява „изтънченото му музициране“. Той е не само отличен за вокалното си майсторство и за драматичното си въздействие: „Той се превъплъщава във всяка роля с такава отдаденост, че кара зрителя да си мисли, че това е последният път, когато изпълнява тази творба." (Telerama). Един от най-великите съвременни интерпретатори на лиричния репертоар, Кауфман е много търсен и в концертната дейност. Изпълненията и записите му носят множество отличия и награди, сред които единадесет награди ECHO/OPUS Klassik, „Певец на годината“ от множество списания за класическа музика, включително Opernwelt, Diapason и Musical America, удостоен е с рицарско звание „Кавалер на ордена за изкуство и литература“ и е обявен за член на Баварския Максимилиансборд.
 
Кауфман изнася много рецитали на фестивали и сцени по целия свят и получава признание за изпълнението си на роли от френски, немски и италиански опери. Сред най-значимите му роли са Дон Хозе, Вертер, Дон Карлос, Отело, Андреа Шение, Маурицио, Лоенгрин, Парсифал и Флорестан, които изпълнява в театри като Театро ала Скала, Ковънт Гардън, Байерската държавна опера, Метрополитън опера, Опернхаус Цюрих, Националната опера в Париж и Виенската държавна опера. Издал е множество записи, които също обхващат разнообразен репертоар, включително оперен репертоар, песни, оперета и др.
Роден в Мюнхен, Германия, Йонас Кауфман завършва вокалното си образование там във Висшето училище за музика и театър в Мюнхен, като освен това посещава майсторски класове при Ханс Хотер, Джеймс Кинг и Йозеф Метерних. През първите си години на сцената на Държавния театър в Саарбрюкен той продължава обучението си при Михаел Роудс в Трир.


 

Източник: classicfm.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Случаен виц

Последни новини