Хасковският клуб „Преображение“ бори агресията у младежите чрез спорт

    Хасковският клуб по водни и гребни спортове в тихи и бързи води ,,Преображение“ представи предстоящата четвърта Национална кампания ,,Има и по-добро решение“. Инициативата се осъществява по проект към Министерството на младежта и спорта.

    Тя ще се проведе в периода от 26 септември до 1 октомври 2024 г.

    Това обявиха на съвместна пресконференция Михаела Делчева – председател на хасковския клуб „Преображение“, който е създаден през 2016 година към църквата „Св. Архангели Михаил и Гавраил“, Александра Василиева – член на екипа по проекта, Генадий Данчев – член на екипа по проекта, Михаела Хубенова – ПР на екипа, както и ръководителят на екипа Иван Тошев.

    „Предстоят няколко ключови събития“, каза Михаела Хубенова. Първото е двудневно неформално обучение на 33 младежи в кърджалийското село Енчец на 26 и 27 септември. Ще има младежки спортни състезания в различни дисциплини в манастира „Успение Богородично“ в Кърджали на 28 и 29 септември – гребане, волейбол, футбол, ориентиране и колоездене. На 30 септември и 1 октомври е предвиден двудневен гребен преход по река Арда.

    „Целта ни е не само обучения на младежи, но и създаване на нови лидери, които ще разпространят посланията за важността на спорта и доброволчеството в своите общности. Участниците ще получат сертификати, които ще им подпомогнат в бъдещите им начинания“, каза Хубенова. Тя уточни, че програмата ще обхване общо 89 младежи на възраст от 16 до 29 години. Продължава записването на желаещи.

    „С тази кампания искаме да помогнем на младите хора да развият своите лидерски и организационни умения, да станат сертифицирани младежки работници, да ангажират обществеността около себе си с позитивни дейности. Вярваме, че двигателната активност помага за превенция на агресията и на лошите навици на младото поколение“, каза Михаела Делчева.

    „Идеята на този проект е ясна – спортът е алтернатива на агресията. Работата по този проект цели да изгради участниците като младежки лидери, като хора, които умеят да правят трудни неща“, каза Иван Тошев.
    Кампанията е финансирана от Националната програма за изпълнение на младежки дейности и има за цел да подкрепи младежките инициативи и доброволчество чрез спорт.

    Телефони за контакти и информация:

    +359 988 989 461 Михаела Делчева - председател на Гребен клуб „Преображение“

    +359 885 839 421 Иван Тошев - ръководител на проекта

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини