Депутатите принудиха със скандал МВР-шефа да се яви на изслушване

Преди това Атанас Илков прати писмо, че не може да дойде в НС заради „неотложни случаи"

Народното събрание задължи служебния вътрешен министър Атанас Илков да се яви за изслушване със скандал, предизвикан от писмо на МВР-шефа, че не може да се появи заради неотложни случаи.

Той бе призован да даде информация за работата на вътрешното министерство по противодействието на купуването и продаването на гласове на предишните избори и организацията за предстоящия вот, бе включен в програмата, но не дойде в НС. Последва остра реакция на парламентарните групи

Председателят на парламента Рая Назарян заяви, че е предприела всички стъпки служебният министър на вътрешните работи да дойде в пленарната зала. Той отвърнал с писмо. „С което ни уведомява, че от 25 септември до 26-и включително е възпрепятстван да присъства на заседание на Народното събрание и на комисиите поради неотложни случаи. Няма механизъм, с който да го принудим да заповяда в зала. Обадих се многократно да им кажа, че в 8:49 ч. е абсолютно недопустимо и некоректно! Още повече, че от вчера е предвидено изслушване на този министър и нямаше никаква информация за неговото възпрепятстване да се яви тук“, заяви Назарян.

По-късно тя съобщи, че министърът на вътрешните работи е информирал, че може да присъства утре в пленарната зала за двете изслушвания. Ако министърът избяга и се скрие, цялата парламентарна група на „Възраждане“ ще отиде в неговия кабинет, заяви Костадин Костадинов.

Хамид Хамид (ДПС) настоя министър Атанас Илков да се яви незабавно в сградата на Народното събрание и предложението му беше прието от пленарната зала. Рая Назарян съобщи, че министър Илков пътува към Народното събрание.  

 

Източник: http://www.segabg.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Случаен виц

Последни новини