120Hz, но не съвсем - как iPhone 16 Pro разочарова потребителите

От 20 септември iPhone 16 официално е в продажба. А дни по-късно отзивите от новите устройства на Apple са доста разнопосочни. Докато някои с нетърпение демонстрират колко са щастливи от покупката си, от дизайна, камерата и новата операционна система, други, които гледат повече техническата част, изразяват разочарованията си.

Една от големите критики, които смартфоните на марката търпят от години, е, че не поддържат 120Hz опресняване на дисплея - функция, която позволява по-плавна работа, по-неусетно скролване в социалните мрежи и по-добър гейминг. И докато редица Android телефони дори от предния клас я притежаваха, при iPhone опресняването все още си беше на 60Hz.

И дойдoха iPhone 16 Pro i Pro Max с добрата новина, че поддържат до 120Hz адаптивно опресняване. Но радостта не продължи дълго, защото, както отбелязват от Tom's Guide, операционната система налага своите ограничения и честотата в повечето случаи не надвишава отново по-скромните 80Hz. Това се установява със специален брояч на честотата по време на използване на устройството.

Най-вероятно това ограничение е въведено с цел пестене на батерия, защото колкото по-бързо е опресняването, толкова по-бързо пада и тя. От Apple все още не са дали официално обяснение за това ограничение, което със сигурност е накарало мнозина от потребителите им да се почувстват подведени - особено тези, които са сменили устройството си именно заради възможността за 120Hz.

Така iPhone отново си навлече сериозни критики, особено от феновете на Android, които, когато са свикнали с по-високата честота на опресняване, със сигурност ще усетят разликата в работата на най-новите и скъпи модели на Apple. Е, надяваме се при следващите догодина това недоразумение най-сетне да бъде поправено.

Източник: lifestyle.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини