Демонстрация за реагиране при бедствие в училище бе отиграна в Професионалните гимназии по туризъм и по икономика

Изображение 1 от 6

    Община Кърджали е домакин на 17-тото издание на Европейския еко фестивал „Зелена вълна – 21 век“ 2024. В рамките на мероприятието бяха изнесени лекции и прожектирани фирми на екотематика. Най-атрактивни бяха занятията за реагиране и обучение на колективни мерки за защита в ситуации на бедствия.

    Демонстрациите се проведоха в ПГ по туризъм „Проф.д-р Асен Златаров“ и ПГ по икономика „Алеко Константинов“. В двора бе симулирана реална ситуация при пожар. Стотици деца бяха евакуирани от сградата, след което станаха свидетели на действията на специализираните служби. Изведен бе един от пострадалите вътре, евакуиран друг ученик от четвъртия етаж чрез специализиран автомобил с външна стълба, който се е забавил и заради дима не е успял да се евакуира. Доброволците от БЧК пък оказаха първа долекарска помощ на пострадалите деца. Веднага след това линейка пристигна на място за да ги отведе.

    Органите на МВР показаха дейности при злонамерени действия, задържайки със специализирани екип и специално обучено куче, човек който злонамерено е причинил пожара.

    Практическите занятия бяха ръководени от Димитър Разкалински, началник сектор „УОМП“ в община Кърджали с участието на основната част от единната спасителна система – РУ на МВР, РД“ПБЗН“, Дирекция „Национална система 112“, БЧК – Кърджали и Центъра за спешна медицинска помощ.

    Мария Милчева

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини