Акция за купуване на гласове в Хасковско, проверяват в „Република“

    МВР стартира специализирана полицейска операция срещу купуването на гласове в Хасковска област, съобщи на пресконференция днес началникът на Районното управление в областния град главен инспектор Мирослав Христов.

    „Създадена е организация за работа. Всички сили на РУ – Хасково и ОД на МВР – Хасково работят по специализираната полицейска операция. Наблюдават се хора, събират се данни и се извършват проверки“, каза Мирослав Христов. Той уточни, че към момента в Районното управление в Хасково не са постъпили сигнали за изборни нарушения. На този етап няма съставени предупредителни протоколи.

    Акцията е започнала на 27 септември. По традиция полицейски сили са насочени към квартал „Република“. В ранния следобед днес служители на МВР бяха позиционирани край кръговото на булевард „Васил Левски“, в района на ВиК – Хасково. Униформените проверяваха преминаващите водачи и документите им.

    Под инспекцията на органите на МВР попадна хасковлията Стефан Стефанов, който пътуваше с лек автомобил към дома си. „Проверките в квартал „Република“ са нормални. Добре е, че полицаите проверят. Нека да отнемат автомобилите на хората, които нямат книжка“, каза мъжът. „Да хващат и наркоманите“, добави жена му.

    Те заявиха, че засега не са чули да се предлагат пари за гласуване за определен кандидат или партия.

    Полицейските проверки ще продължат и занапред.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини