Кампанията „Бъди активен, остани във форма, мисли зелено“ стартира в Хасково

Кметът на община Хасково Станислав Дечев даде старт на кампанията „Бъди активен, остани във форма, мисли зелено!“ на Министерството на младежта и спорта в Хасково. В градски парк „Десети пехотен родопски полк“ стотици деца, родители, треньори и спортни деятели проведоха заедно открити тренировки по карате, джудо, баскетбол, тенис на маса и фитнес.

Съвместната спортна инициатива на Община Хасково и Министерството на младежта и спорта е по повод Европейската седмица на спорта. Гост на Хасково беше заместник-министърът на младежта и спорта доц. Стоян Андонов. 

Кметът Станислав Дечев благодари на ММС за това, че са избрали Хасково за дестинация за кампанията „BeAktive Tour“. „Ние изградихме вече няколко нови спортни игрища в различни точки на града. И въпреки несъгласието на екипа ми, ще разкрия пред всички шампиони днес една тайна. Следващата седмица ще започнем изграждането на нов открит спортен комплекс, а близо до него ще бъде сбъдната и другата ни голяма мечта - нова спортна зала по джудо. Така ще имаме още един прекрасен спортен комплекс“, каза в приветствието си градоначалникът.

„Благодаря на всички хасковски спортисти и треньори, които обичат спорта и днес ще ни го демонстрират на открито, за да може да привлечем все повече деца да спортуват“, каза Дечев. Отборите, които демонстрираха спортни умения и завидна дисциплина са БК „Хасково“, СК „Джудо и джу-джутцу“, СК „Торнадо“, СК по тенис на маса „Хасково“ и фитнес инструктори.

Кметът на Хасково Станислав Дечев се включи в спортните игри по тенис на маса, а заместник-министър Стоян Андонов сподели, че е впечатлен от новия парк на Хасково и спортните съоръжения в него. Гостът поздрави кмета за всичко, което прави за спорта в града ни. Доц. Стоянов е убеден, че след днешния ден на активност, децата спортисти в Хасково ще бъдат много повече.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ко
    колко
    2 0
    08:53, 3 окт 2024
    кила е доцента и що се зад децата, който познае че е 130 кила пичели топка, да си я потърси в общината
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини