Прокурорският син от Перник излиза от ареста с условна присъда

Софийският районен съд призна за виновен Васил Михайлов, син на прокурора от Перник - Бисер Михайлов, за една от общо четирите закани за убийство по адрес на Боряна Рангелова, за които прокуратурата го обвинява. За останалите три закани Михайлов беше оправдан. Присъдата не е окончателна и от прокуратурата веднага обявиха, че ще бъде протестирана.

Съдът му наложи едногодишно условно наказание, което групира с 20-месечна присъда на съда в Сливница по обвинение за закана с убийство и нанасяне на телесна повреда по хулигански подбуди. Тъй като 20-месечната присъда е по-тежка, тя и подлежи на изпълнение. Съдът определи също той да бъде незабавно пуснат от ареста.

Пред медиите прокурор Георги Иванов заяви, че ще протестира присъдата. „Така постановената присъда е неправилна, несправедлива и ще протестирам. По отношение на това дали смятам, че подсъдимият е опасен за хората от град Перник, аз многократно съм казвал, че има опасност той да извърши друго престъпление“, каза още прокурор Иванов, цитиран от БТА.

Пред съда прокурорът пледира за 5-годишна присъда.

Михайлов е подсъдим и по друго дело за нанасяне на телесни повреди, закана с убийство и хулиганство. То е висящо пред Софийския районен съд.

 

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Случаен виц

Последни новини