Приеха оставката на Миглена Тянкова, Милена Петева е новият председател на Окръжен съд – Хасково

Доскорошният административен ръководител на Окръжен съд – Хасково Миглена Тянкова бе преназначена като редови съдия. Това стана по нейно желание, което бе уважено днес на заседание на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет.

Припомняме, че съдия Тянкова ръководеше съдебната институция повече от 12 години, считано от 1 март 2012 г. Тя бе избрана за председател на Окръжния съд два мандата от по 5 години, след което повече от 2 години изпълняваше функциите на ръководител, тъй като не бе избран титуляр, въпреки проведените конкурси за длъжността.

На 2 октомври 2024 г. съдия Тянкова обяви, че подава оставка като ръководител и желае да бъде преназначена като съдия. Подробности може да видите в предходната публикация тук. Решението й бе уважено единодушно от всички 11 членове на Съдийската колегия на ВСС. Беше изказан коментар обаче, че подадената оставка е знак за приключване на процедурата за избор на ръководител.  

С решение на ВСС днес, временно на нейно място бе назначена съдия Милена Петева - Георгиева, която беше заместник-председател на Окръжния съд в Хасково и ръководител на „Наказателно отделение“. Тя ще заема длъжността до избор на титуляр.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини