Бойко Борисов: България трябва да има правителство с ясна политическа отговорност

    ПЛАТЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

    „България трябва да има работещо правителство с ясна политическа отговорност. Идеята за равно отдалечен премиер не е добра и не може да бъде реализирана. Това го показа практиката. По време на т. нар. „сглобка“ ние компетентни хора, които да са равно отдалечени дори за регулаторите на успяхме да намерим, как ще ги намерим сега за премиер и министри“. Това каза пред стотици активисти на ГЕРБ, симпатизанти и граждани в Хасково лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов. Според него е важно усвояването на еврофондовете да започне да работи ефективно, защото сега то е едва 5 на сто. „Ако по време на управлението на ГЕРБ имахме такова усвояване на средствата от еврофондовете медиите щяха живи да ни изядат. Това е напълно недопустимо. В България няма по-подготвен и по-знаещ експерт от Томислав Дончев за управление на еврофондовете. Това го знаят всички. И е крайно време и да го признаят. Пробита е огромна дупка в държавния бюджет. Аз имам информация за 15 милиарда лева дефицит. Казват ми, че може и да е по-висок. За да се запълни този дефицит на първо място трябва да има правителство. И то работещо правителство. Ако е партийно, ако е наше - ще има ясня политическа отговорност. Но за това сме длъжни да спечелим поне 80 народни представители на тези избори. За да можем да направим правителство и с някои от по-малките партии в парламента“, каза още Бойко Борисов.

    Според него ще е фатална грешка да се вдигат данъци, за да се преодолее вече натрупания дефицит.

    „Правителство, финансова дисциплина, привличане на чуждестранни инвеститори, насърчаване на българския бизнес и икономически растеж. Това е пътят - растеж и развитие. А не вдигане на данъците. Това ще съсипе бизнеса и приходите в бюджета ще намалеят още повече“, категоричен е Бойко Борисов.

    Водачът на силния отбор на ГЕРБ-СДС в Хасково Делян Добрев припомни, че по време на управлението на ГЕРБ е реализирана програмата за саниране, което е довело да икономия на енергия и до вдигане на цените на жилищата. „Когато ГЕРБ отново управлява ще продължим със санирането на сградите. Не само на многофамилните жилищни блокове, където процедурите бяха тромави и тежки, но и за къщите, кооперациите, за всички жилищни сгради. Домакинствата ще си наемат майстори сами и ще си правят ремонтите. Целта е да постигнат клас на енергийна ефективност „С“. След това ще кандитстват в общините и ще им се превеждат фиксирана сума. Преди тя беше фиксирана на 8 000 лева, сега ще трябва доста да се завиши“, каза Делян Добрев. Според него, така програмата за енергийна ефективност ще достигне до максимален брой домакинства и ще бъде максимално бърза и улеснена за гражданите.

    Кметът на Димитровград Иво Димов посочи, че само правителство на ГЕРБ може да гарантира довършването на добрите проекти, които стартират в момента в общините. Както в Хасково и Димитровград, така и в цялата страна. „Започваме, но за да ги довършим ще трябва финансов ресурс, който само работещо и силно правителство на ГЕРБ може да осигури“, допълни той.

    Водачът на листата на ГЕРБ-СДС в Габрово Томислав Дончев каза, че в програмата
    на партията има комплекс от мерки за увеличаване на икономическия растеж и
    конкурентноспособността. Бившият кмет на София и кандидат за народен
    представител Йорданка Фандъкова припомни, че икономически растеж без добро
    образование е невъзможен и тази тема трябва да обедини всички политици.

    Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова хората да подкрепят ГЕРБ, защото това е единствената партия, която знае и може да управлява България. „Ние имаме най-подготвените кадри. Имаме най-силния отбор. И знаем как върнем България на пътя на икономическия растеж и финансовата стабилност. Знаме как да осигурим по-добри доходи и социални плащания, без да вдигаме данъците и да съсипваме бизнеса“, каза лидерът на ГЕРБ.

    Подкрепете силния отбор на ГЕРБ-СДС в Хасково с водач Делян Добрев и номер 18 в бюлетината!

    Купуването и продаването на гласове е престъпление!

    Източник: Haskovo.NET
    Последни новини