Да се намали територията на Фосилни находки предлагат от РИОСВ - Пловдив

Собствениците на имоти в селата Езерово, Бяла река и Православен от община Първомай и на още 4 села от Садовска община са поканени да участват в заседание на комисия към Регионалната инспекция по околната среда и водите. На нея ще бъде разгледани предложение за намаляване на обявените за Фосилни находки земи.

Природната забележителност е обявена със Заповед през 1968г. с цел опазване на фосилни находки от гигантски представители на хоботни бозайници, а границите ѝ попадат в споменатите села. Площта ѝ досега е била 9100 ха, но след направени проучвания и изготвена експертна оценка от палеонтолози е установено, че в част от защитената територия липсват фосилни находки. Практически не съдържат фосилни останки от нечифтокопитни и хоботни бозайници, които са предмет на защита.

На 14 ноември засегнатите собственици на земи ще могат да участват в дебата и да възразят срещу така направеното предложение.  Пълната информация може да бъде намерена на страницата на РИОСВ – Пловдив.

Комисията ще заседава от 10:30 ч. в Информационния център на РИОСВ – Пловдив на адрес: гр. Пловдив, бул. „Марица“ № 122.

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Последни новини