Барелефът на Дора Василева е готов, нужни са още средства за довършване на проекта

 

Преди време от Клуб на жените "Родопчанка" поеха кампания за изграждане на възпоменателен мемориал на Дора Василева. Тя е първата жена кмет на Смолян, управлявала града от 1971 до 1983 година – най-усилните години за Смолян.

Днес от клуба съобщават, че скулпторът Ангел Бебелеков е изработил барелефа и е реставрирал чешмата. Фирма "Дюлгер" с управител Спиро Чавдаров работи благотворително по подготовката на мястото за възпоменателния мемориал на подходящата фасада на сградата на Община Смолян.

"За съжаление, нужните средства все още не са събрани, поради което се обръщаме към обществеността да подпомогне реализирането на инициативата, за да увековечим паметта на Дора Василева като човек на честта. Мащабът на нейното приносно присъствие в развитието на Смолян, каузите, на които се посвещава в името на своя град, и качествата й на човек и ръководител по безспорен начин я нареждат сред най-заслужилите хора в Родопския край, а яркият й и нестандартен характер наистина я правят "явление" в живота на Смолян", призовават от дамския клуб. Те проведоха възпоменателна среща в нейна памет, на която присъстващите декларираха решимост за осъществяване на идеята да се обособи възпоменателен мемориал на подходящата фасада на сградата на Община Смолян, включващ чешма и барелеф с нейния лик.

В тази връзка клуб "Родопчанка" стартира кампания за набиране на средства за осъществяване на идеята чрез благотворителна дарителска сметка:

IBAN: BG77IABG74915004055401
BIC: IABGBGSF
при Интернешънъл Асет Банк, клон Смолян.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини