Lufthansa бе глобена 4 млн. долара заради отказ да вози евреи

Авиокомпанията Lufthansa бе глобена от Министерството на транспорта на САЩ с 4 милиона долара заради отказ да превози евреи. Решението е в резултат на 40 жалби за дискриминация, съобщи NBC News.

През май 2022 г. превозвачът забранил на 128 пътници в традиционно ортодоксално юдаистко облекло да се качат на полет от Германия за Будапеща. Евреите пристигнали от Ню Йорк. В авиокомпанията решили, че са група, въпреки че не се познавали помежду си.

Според Lufthansa някои от пътниците нарушили правилата за носене на маски. Видеозапис от инцидента показва как персоналът на авиокомпанията казва, че всички ще платят за грешките на някои.

Санкцията е най-голямата, налагана някога от Министерството на транспорта срещу авиокомпания за нарушение на граждански права.

„Никой не трябва да се сблъсква с дискриминация, когато пътува, а днешното действие изпраща ясно послание към авиоиндустрията, че сме готови да разследваме и да предприемем действия, когато гражданските права на пътниците са нарушени“, каза министърът на транспорта на САЩ Пийт Бътигиг в изявление.

 

 

Източник: http://www.segabg.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини