Димитровград бе обгазен, авария в ТЕЦ-а?

Около 3 пъти над максимално допустимата норма бе концетрацията на серен диоксид в интервала от 14:00 до 15:00 часа днес. Средночасовата норма, регистрирана от Автоматичната измервателна станция е 936 µg/m3, при пределно допустими концентрации за опазване на човешкото здраве от 350 µg/m3.

По снимки на димитровградчани и видеото към материала, се вижда, че от местния ТЕЦ са излизали талази от черни газове и въглищен прах в посока Димитровград. Вероятната причина е авария в инсталацията. Жителите и гостите на града и околните населени места за пореден път са били подложение на прекомерно високи нива на серен диоксид.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ка
    Калинка
    9 -2
    17:20, 22 окт 2024
    Няма ли инспекция по труда? Тези хора от котелното как работят в тези условия. Нали трябва да са безопасни за здравето.Кирчо от ГЕРБ тормози малките фирми,ама не смее да закачи Ковачки. Преди години затвориха азбестовото производство на Вулкан заради причиняването на рак на белия дроб. На работещите в котелното белите дробове сигурно са станали черни от погълнатит.е сажди и никоя институция не се задейства.РИОСВ само обикалят като глухи кучки около портала на ТЕЦа,подвиват опашки и не смеят да влезнат вътре. ИТ пък изобщо не забелязва нищо. Дано след изборите стане нещо.
  • 2
    Op
    opoziciqta
    3 -2
    18:25, 22 окт 2024
    Нищо няма да стане.Кучата си лаят,кервана си върви.На територията на нашата Родина
    нищо не се променя само се подменя.

Още новини

Случаен виц

Последни новини