Започва шестнадесетото издание на Младежки JAZZ Фестивал в Димитровград

От 22 до 31 октомври 2024г. в Димитровград ще се проведе XVI Младежки JAZZ фестивал Димитровград`2024, информират от местната администрация.

В програмата на фестивала ще има четири концертни вечери с пет концерта, които ще стартират на 28 октомври от 17.00ч. на пл."Поезия" с концерт на TAKE JAZZ QUARTET. В състава на квартета са талантливите музиканти Георги Селенски - китара, Борис Петков - пиано, Тервел Вълчанов - бас и Георги Иванов – барабани. Гост солист е вокалът Ангелина Сапаревска, която свири и на тромпет. 

Следващото събитие в програмата ще бъде на 29 октомври в СУ "Любен Каравелов", където страхотните изпълнители от Националното училище за музикални и сценични изкуства "Христина Морфова" гр.Стара Загора ще проведат Клас по поп и джаз пеене, в изпълнение на вокалите Вероника Гочева, Виктория Добрева, Мария дел Кармен Мангърова и специалното участие на Стефан Ников на тромпет и преподавателя Павел Цонев на пиано.  

На 30 октомври пред учениците в ПЕГ "Иван Богоров" ще се изявят възпитаниците на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство "Проф.Асен Диамандиев" от гр.Пловдив. В концерта учениците ще чуят Тонина Митинска - вокал, Галатея Мутафова- саксофон, Явор Ангелов - флейта, Борис Гроздев – китара, Васил Иванов - бас и Никола Атанасов - барабани. Вечерта от 17.00ч. на площад "Поезия" е планирам концерт за димитровградската публика и любителите на джаз музиката.

В последната фестивална вечер отново на пл."Поезия" от 17.00ч. ще се представят музикантите от  ELIYA LIVE BAND. В състава на бенда са Елия Тодорова - вокал, Николай Костадинов – пиано , Даниеле Феббо - контрабас и Кристиан Желев – барабани.

При неблагоприятни метеорологични условия планираните концерти на площад „Поезия“ на 28 и 31 октомври ще се проведат във фоайето на ОДТ „Апостол Карамитев“ от 18.00 часа. Входът е свободен, а публиката поканена да се наслади на проявите от шестнадесетото издание на Младежкия JAZZ фестивал, който се провежда в Димитровград.

XVI’ МЛАДЕЖКИ JAZZ ФЕСТИВАЛ – ДИМИТРОВГРАД 28 – 31 ОКТОМВРИ 2024

28 октомври  (понеделник), 17.00 часа - площад „Поезия“

TAKE JAZZ QUARTET

Георги Селенски - китара

Борис Петков - пиано

Тервел Вълчанов - бас

Георги Иванов – барабани

Гост солист: Ангелина Сапаревска – вокал, тромпет

29 октомври (вторник), 13.00 часа – СУ „Любен Каравелов“

КЛАС ПО ПОП И ДЖАЗ ПЕЕНЕ - НУМСИ „ХРИСТИНА МОРФОВА“ – СТАРА ЗАГОРА

Вероника Гочева - вокал 

Виктория Добрева - вокал 

Мария дел Кармен Мангърова - вокал

Павел Цонев – пиано/преподавател

Със специалното участие на Стефан Ников - тромпет

30 октомври (сряда),13.45 часа – ПЕГ „Д-р Иван Богоров“

АМТИИ „ПРОФ. АСЕН ДИАМАНДИЕВ“ – ПЛОВДИВ

Тонина Митинска - вокал

Галатея Мутафова- саксофон

Явор Ангелов - флейта

Борис Гроздев – китара

Васил Иванов - бас

Никола Атанасов - барабани

30 октомври (сряда), 17.00 часа – площад „Поезия“

АМТИИ „ПРОФ. АСЕН ДИАМАНДИЕВ“ – ПЛОВДИВ

31 октомври (четвъртък), 17.00 часа - площад „Поезия“

ELIYA LIVE BAND

Елия Тодорова - вокал

Николай Костадинов – пиано 

Даниеле Феббо - контрабас

Кристиан Желев – барабани

При неблагоприятни метеорологични условия концертите на площад „Поезия“ на 28 и 31 октомври ще се проведат във фоайето на ОДТ „Апостол Карамитев“ от 18.00 часа

Входът е свободен!

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини