Жена вися 7 часа с главата надолу, заклещена между скали

Жена, която се опитала да извади телефона си между камъни в долината Хънтър в Австралия, остава заклещена с главата надолу в продължение на седем часа, преди да бъде спасена.

На снимките от инцидента, публикувани в социалните медии в понеделник от службата за бърза помощ на Нов Южен Уелс, се виждат само голите й стъпала, съобщава Си Ен Ен.

Жената се е разхождала с приятели в частен имот в Лагуна, провинциален град в долината Хънтър на около 120 км от Сидни, когато изпуснала телефона си.

Докато се опитвала да го вземе, тя се подхлъзнала с лице напред в 3-метрова пукнатина между два големи камъка.

В продължение на час приятелите й се опитвали да я освободят, но безуспешно и накрая повикали помощ.

Полицията на Нов Южен Уелс съобщи, че службите за спешна помощ са били повикани в 9:30 ч. на 12 октомври за 23-годишна жена, която е попаднала в капан.

През следващите седем часа полиция, линейка, пожарна и доброволни спасителни екипи се опитват да я освободят, се казва в изявление на полицията.

Няколко тежки камъка били отместени, за да се създаде безопасен достъп, след което спасителите изградили рамка, „за да извършат това, което се превръщаше в много деликатна операция“, добавиха те.

„След като и двата крака вече бяха достъпни, екипът се изправи пред предизвикателството да изведе пациента през тесен S-образен завой в продължение на един час“, споделиха от Бърза помощ във Facebook.

С помощта на лебедка е преместен 500-килограмов камък и жената най-сетне е освободена около 16:30 ч. същия ден.

Като по чудо тя се отървала само с леки драскотини и натъртвания.

Питър Уотс, специалист по спасителни дейности в НЮ Уелс, заяви, че никога не е виждал подобно нещо.

„В моите 10 г. като спасител никога не бях срещал работа като тази, беше предизвикателство, но невероятно удовлетворяващи. Всяка институция имаше роля и всички ние работихме невероятно добре заедно, за да постигнем добър резултат за пациента“, изтъкна Уотс.

Жената, чието име не се споменава, е откарана в болница за наблюдение. Телефонът ѝ обаче остава заклещен между скалите.

 

Източник: Offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини