Joe Satriani, Eric Johnson и Steve Vai издават „G3 Reunion Live“ през януари

Оригиналният състав зад концепцията G3 се завръща с „Reunion Live“, очакван на 31 януари 2025 г. по целия свят чрез earMUSIC.

Албумът улавя китарната магия на Joe Satriani, Eric Johnson and Steve Vai  на тяхното разпродадено турне в САЩ през 2024 г. Това наелектризиращо събиране включва три китарни икони, които за първи път обединиха усилията си през 1996 г. и демонстрират невероятни изпълнения, които определят G3.

Феновете ще се насладят на пълни сетове от всеки китарист, включително хитове като „Sahara“ на Satriani, „Cliffs Of Dover“ на Johnson и „For The Love Of God“ на Vai, заедно с вълнуващи кавъри на Jimi Hendrix, Eric Clapton и Steppenwolf на бис .

„Reunion Live“ е много повече от „просто“ концертен албум. Това е дългосвирещ албум на всеки изпълнител, плюс съвместен LP на супергрупата и първото издание на G3 от 20 години.

Луксозното издание включва различен цветен винил за всеки изпълнител, специален LP за биса и фотокнига от 64 страници, разделена на глави за всеки изпълнител, с пълната програма също на 2 компактдиска. Предлага се и в 2CD digipack с книжка със снимки от 16 страници и 4LP и за дигитално изтегляне.

Satriani казва: „Този ​​концертен албум, записан в The Orpheum Theatre в Лос Анджелис, улавя цялата енергия на изпълненията на живо, като същевременно насочва прожекторите върху непрекъснато развиващото се изкуство на свиренето на електрическа китара.“

От началото си през 1996 г. турнето G3 последователно събира китарни легенди за незабравими изпълнения. Всяко издание на турнето включваше виртуози на китара, изпълняващи солови сетове, които демонстрират индивидуалното им майсторство, последвано от наелектризиращи джем сешъни, които подчертават блясъка на съвместната им работа.

През годините G3 събра емблематични китаристи като Yngwie Malmsteen, John Petrucci и Paul Gilbert, наред с много други, които се присъединиха. Разширявайки се извън САЩ, турнето се превърна в глобален празник на китарните постижения, обединявайки фенове и артисти от различни поколения и жанрове, което го прави събитие, което трябва да се види от любителите на китарата по целия свят. G3 изживяването представлява повече от просто поредица от изпълнения – то се превърна в платформа за творческо сътрудничество и свидетелство за трайната сила на китарната музика.

Vai казва: „Турнето на G3 винаги е наелектризиращо изживяване и това конкретно турне на G3 с Eric и Joe беше връхна точка в кариерата ми. Да мога да тръгна на път със стари приятели и да бъда осветен в средата на сцената и общуването на най-дълбоки музикални нива с приятели е привилегия и чест, особено с такива невероятни изпълнители като Eric и Joe, които се представиха великолепно на тези концерти.”

Johnson заявява: „Свиренето с Joe и Steve беше потвърждение, че докато всички ние искаме да надхвърлим музикалните граници; ние също искаме да споделим сърдечния си опит и прочувствена комуникация чрез музиката.”

Satriani казва: „Повторното събиране с Eric и Steve тази година, в чест на първото турне на G3 от ’96, беше нищо друго освен славно. Те бяха първите двама китаристи, на които се обадих, когато планирах първото пътуване на G3, така че това събиране беше потвърждение на нашата специална връзка. Да щурмувам сцената с двама от любимите ми музикални гиганти, празнувайки нашите общи корени, както и уникалните ни различия, отново се оказа печеливша формула.”

Източник: rockthenight.eu

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини