Прегледай се за Сънна апнея от 28 октомври до 01 ноември 2024г.

Седмица на отворените врати ще се проведе от 28 октомври до 01 ноември в Отделението по пневмология и фтизиатрия на МБАЛ„ Д-р Атанас Дафовски „АД Кърджали на 6 етаж.

[📈] През цялата седмица всеки ден, от 11 до 13 часа, на всички желаещи ще се извърши безплатен скрининг за сънна апнея чрез преглед и консултация.

Проблемите със съня са едно неприятно явление, което влияе негативно на нашето ежедневие, но ние невинаги осъзнаваме тяхната сериозност. Качествената почивка и сън поддържат цялостното благосъстояние и когато не ги получаваме, много от функциите на тялото ни могат да бъдат нарушени.

Сънната апнея е нарушение на съня, характеризиращо се с повтарящи се паузи в дишането или случаи на повърхностно дишане по време на сън. Тези прекъсвания на дишането могат да продължат от няколко секунди до минута или повече и да се появят много пъти през цялата нощ.

Когато дишането е нарушено, нивата на кислород в кръвта падат и мозъкът за кратко събужда човека, за да възобнови дишането. Въпреки това тези събуждания често са толкова кратки, че човекът може да не ги помни.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини