Красимира Христова от „Възраждане“: Образованието и бъдещето на децата са мой приоритет

ПЛАТЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Красимира Христова, пета в листата на „Възраждане“ за област Хасково, в свое изказване в интервю акцентира върху важността на образованието, грижата за възрастните хора и необходимостта от промени в политическата обстановка в България. С опит като начален учител и богато образование, включително в сферата на биотехнологиите и педагогиката, Христова изрази своите приоритети в бъдещата си работа като народен представител.

 „Като начален учител за мен е приоритет образованието и бъдещето на децата“, заяви Христова, подчертавайки, че трябва да бъдат премахнати делегираните бюджети в училищата, както и да се въведе мандатност на директорите. Според нея е необходимо да се запазят училищата в малките населени места и да се построят нови детски градини. Особено важно е да се обърне внимание на децата със специални потребности, за които трябва да се осигурят подходящи условия за обучение и подкрепа.

Красимира Христова подчерта, че е наложително да се погрижим за възрастните хора в България. „Важно е да помислим за възрастните в България и да осигурим спокойните им старини“, заяви тя. Христова подчерта необходимостта от индексиране на пенсиите съобразно икономическата обстановка и постави акцент върху профилактиката и адекватното лечение на хората в пенсионна възрост.

По отношение на спорта за деца и масовия спорт, кандидатът за народен преставител изрази позицията си за изграждане на нови спортни площадки, които да бъдат адаптирани и за хора в неравностойно положение. „Необходимо е да бъде увеличен бюджетът за спорт и да има държавна политика по отношение на спорта“, посочи тя, подчертавайки нуждата от системна подкрепа за развитието на физическата активност сред младите и хората с увреждания.

Красимира Христова заяви, че „Възраждане“ се бори всекидневно за българските граждани и за България. „Политическата обстановка в страната е неприемлива и трябва да бъде променена незабавно“, категорично заяви тя. Христова призова българските граждани да гласуват осъзнато и независимо на предстоящите избори, като добави: „Няма да се откажем и ще се борим докрай!“

Петата в листата на „Възраждане“ изрази ангажираността си към подобряване на образователната система, грижата за възрастните хора и насърчаването на масовия спорт. Нейната визия е тясно свързана с основните приоритети на политическата организация за създаване на по-добри условия за живот за всички български граждани.

Възраждане е с номер 12 в бюлетината

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Още новини

Последни новини