Лукашенко заплаши Русия с война, ако Москва реши да анексира Беларус

Президентът на Беларус Александър Лукашенко заплаши с война, ако Русия реши да анексира Беларус. Такова изявление направи той в интервю за вестник „Известия“.

Според диктатора в Минск той и Путин имат „много преговори, лични контакти“ и няма нужда да се повдига въпросът за обединението, за да се решат сегашните проблеми на Русия и Беларус.

„На първо място, аз не мога да го направя и никой не ме е упълномощавал да го правя. Второ, всяко движение на който и да е политик в тази посока - той ще бъде съборен от беларуския народ... Ние ще ви помогнем - продължавайте да се присъединявате към Русия. Невъзможно е да се поставят въпросите по този начин. Това е невъзможно и неосъществимо. Дори се страхувам да кажа, че това е война“, заяви Лукашенко.

Той също така смята, че Путин никога не си е поставял за цел да завладее Украйна. Според него „днес можеш да се наложиш да завладееш нещо“, но „един интелигентен мъдър политик“ винаги трябва да мисли: „А после какво?“.

„Това не е Средновековието, когато си завзел една територия, плащаш данъци и добре - светът се е променил, светът е различен. Затова човек не бива да си поставя глупави задачи и винаги трябва да мисли за това какво ще се случи след това“, каза още Лукашенко.

 

Източник: Offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини