Свалят тока, ДАНС рови в енергото. Вестниците в събота

"Труд": Евро през крив макарон

Правителството се отказва през тази година да кандидатства за "чакалнята за еврото" - преходен период преди еврозоната. Причината е, че България не отговаря на критериите за въвеждане на единната валута.

Кабинетът ще направи ревизия на бюджетите за 2008 и 2009 г. Това съобщи вчера вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков. Ревизията се налага заради финансово необезпечените анекси по около 150 договора от 13 министерства на стойност 2,150 млрд. лв.

"Сега": 2 години България е лъгала Европа за бюджета си

Две поредни години България е лъгала ЕС за бюджета си. "Дефицитът за 2009 г. ще бъде ревизиран от 1.9 на 3.7% от БВП, а излишъкът за 2008 г. ще бъде намален с 0.2-0.3%", изненадващо обяви вчера финансовият министър Симеон Дянков. Това означава, че България я чака наказателна процедура от Брюксел и че засега се отказва от намеренията си да кандидатства за еврозоната.

"Монитор": Бойко и Обама с директен телефон

Президентът на САЩ Барак Обама поиска пряк телефон с министър-председателя Бойко Борисов. В края на работната вечеря в Прага той изискал от сътрудниците си да му осигурят директна комуникация по телефона с българския министър-председател. Причината е, че Борисов му направил впечатление с познанията си по време на работната вечеря на Обама с единадесетте лидери от Централна и Източна Европа в четвъртък в Прага.

"24 часа": Свалят тока, ДАНС рови в енергото

Най-вероятно токът от 1 юли ще поевтинее. Това каза вчера зам.-председателят на ДКЕВР Валентин Кирчев.

В сряда премиерът Бойко Борисов заяви, че цените няма да са това, което са, но това щял да реши независимият регулатор.

Кирчев каза, че комисията полага сизифовски усилия това да се случи. Условностите все пак са - ако енергодружествата отложат инвестиции и цените на газ, въглища, ядрено гориво не се променят драстично.

"Сега": Президентът легитимира отцепниците от ВМРО

Президентът Георги Първанов легитимира новата партия на пловдивския кмет Славчо Атанасов - ВМРО-НИЕ, отцепила се наскоро от организацията на Красимир Каракачанов. Вчера той прие градоначалника и ръководството на новата формация, за да обсъдят някои нейни идеи.

"Една от тях бе за сформиране на работна група, която да изработи позицията на страната ни за бъдещото членство на Македония в ЕС и НАТО", обясни лидерът на ВМРО-НИЕ Петко Атанасов, който е и зам.-кмет на града под тепетата.

"Труд": Бербатов на пазара

Най-скъпият български продукт - Димитър Бербатов, се продава! Поне според английската преса, която му лепна табела "Вън".

"Юнайтед" все още не се произнася за съдбата на звездата, взета от "Тотнъм" преди 20 месеца за 30 млн. паунда. Рано е за трансферни листи, но покупката преди 2 дни на мексиканската голова машина Хави Ернандес и интересът към испанския голеадор Давид Виля издават замисъла на британците.

"Монитор": Братя Диневи се уредили с част от Черно море

Небезизвестните братя Динко и Йордан Диневи са станали горди собственици на част от Черно море, въпреки че българското законодателство не допуска подобна възможност, тъй като тази територия е изключителна държавна собственост. Бизнесмените са построили обаче цяло яхтено пристанище навътре в морето в района на селището "Св. Влас", сигнализираха общинари от Несебър. Според шефа на партията "Дела" Атанас Терзиев и колегите му Николина Тодорова и Константин Гюпчанов става дума за една от най-крупните злоупотреби с държавна собственост.

"Сега": Полицай съди Лечков за обида

Полицай съди сливенския кмет и вицепрезидент на БФС Йордан Леков за обида, научи "Сега" от Софийския районен съд. Николай Николов се е почувствал обиден от жестовете на градоначалника, по-характерни за разгневен футболен запалянко.

Наказателният кодекс предвижда глоба от 1000 до 3000 лв. за този, който каже или извърши нещо унизително за честта и достойнството на друг човек в негово присъствие.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини