31-годишен е задържан за убийството на 29-годишна жена в столицата

31-годишен, криминално проявен, е извършителят на убийството на 29-годишна жена, майка на три деца, болни от церебрална парализа.

Пред Фокус комисар Валери Йорданов, директор на СДВР съобщи, че сигналът за убийството е получен в Столична дирекция на полицията на 1 април. Жилището е в квартал „Експериментален” до кв. „Дружба”. Освен жената, в него е имало и три деца – на 1, 4 и 6 години.

"При извършения оглед е установено, че жената е била изнасилена и зверски пребита, вследствие на което е починала. Тя е била на 29 години. В резултат на усилената работа на колегите от Районното управление се стигна до самоличността на извършителя – Светослав Тодоров на 31 години. Той я е познавал, отвреме навреме е пребивавал в жилището й. Същият не пребивава на постоянен адрес. След убийството започва да се укрива. Снощи в късните часове е проведена операция по неговото задържане. В централната част на столицата лицето е задържано от патрул на 4 РПУ. Предадено е на колегите от „Убийства” и разследващите полицаи. На Светослав Тодоров е повдигнато обвинение за убийството, задържан е за 72 часа. В понеделник се надяваме прокурорът да внесе искане за постоянна мярка и такава да му бъде наложена. Той е криминално проявен, регистриран е за хулиганство, кражби" - каза комисар Валери Йорданов.

Фрапиращото е, че и трите деца са болни от церебрална парализа. Изнасилването и убийството са станали едва ли не пред тях.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини