Майка изнасилена и убита с ритници пред трите си деца. Вестниците в неделя

„Труд": Първанов: Няма да забравим Качински

Президентът Георги Първанов изпрати съболезнователно писмо до маршала на Сейма на Република Полша Бронислав Коморовски по повод самолетната катастрофа край Смоленск, в която трагично загинаха президентът на Република Полша Лех Качински, неговата съпруга и други полски държавни и обществени дейци.

Богатата политическа биография и дейност на президента Качински като един от видните борци за свободна и демократична Полша ще оставят трайна следа в най-новата история на Вашата страна и на Европа. Той ще бъде запомнен като държавен глава, последователно и неотклонно отстояващ националните интереси на съвременна Полша и нейния народ, заявява в писмото си българският президент.

„Стандарт": Борисов: Решихме за еврото заедно с Брюксел

Признахме, че отлагаме кандидатстването за еврото, за да не подклаждаме съмнения. Това заяви премиерът Бойко Борисов пред "Стандарт" вчера. Той бе категоричен, че България е лоялен партньор в Европейския съюз. Обсъдили сме ситуацията с всички евроинституции, заяви още Борисов. И обясни, че дори 3,7%, нашият дефицит е най-нисък в Европа. Борисов даде пример с Испания, чиято хазна е на червено с 10-11%, и с Англия, където е 16%. Повод за коментара му бе анализ на Ройтерс.
"Съмнения, че България не е единствената държава, скрила дефицит над 3%, заляха Европа. Признанието, че дупката в бюджета е по-голяма от обявените 1,8%, предизвика тревога, че и други страни от региона може да имат по-сериозни финансови проблеми, отколкото дават да се разбере", писа Ройтерс.


„Стандарт": Полицията иска още пари за храна

Синдикатите в полицията настояват да се удвои размерът на парите за храна, която се полага на служителите на МВР. Профсъюзите искат още да се регламентира обвързването на минималната заплата в министерството със средната в бюджетната сфера за предходното тримесечие. Синдикатите настояват и да се увеличи броят на платените часове извънреден труд, както и да станат част от тристранката. Полицейският синдикат е готов да сътрудничи на вътрешния министър Цветан Цветанов за подобряване на социалния статут на служителите в МВР.


„Стандарт": Звездите: Не на тормоза над животни

Актрисата Аня Пенчева се просълзи на вчерашния протест срещу насилието над животни, който се проведе пред парламента. "Разочарована съм, че се събрахме само стотина столичани", каза Пенчева. Към групата се присъедини и певицата Милена, която също призова да не бъдем агресивни към животните. Такива протести се проведоха и в Пловдив, Варна и Хасково. Причина за тях е случаят с кучето Мима от Дряново, което беше жестоко осакатено от неизвестен извършител. "Който е способен да посегне на животно, той може да нарани и човек", твърдяха протестиращите. По обяд върли непушачи пък се събраха в Борисовата градина в София. Те скочиха срещу пушенето на обществени места, като организираха надбягване за здраве. Към противниците на тютюна се присъединиха българските знаменитости Румънеца, Енчев и "щурецът" Кирил Маричков, които настояха за тотална забрана на пушенето в заведенията.

„24 Часа": Майка изнасилена и убита с ритници пред трите си деца

Безработен строител изнасилил 29-годишна майка на три деца, а после я пребил до смърт с ритници.
Зверството извършил пред хлапетата - 2-годишния Алек, 4-годишния Кристиян и по-големия му брат, на 6 г. Едното момченце е болно от церебрална парализа и трудно ходи.
Децата с часове обикаляли около агонизиращата си майка Иванка Виденова. Когато дошли социалните, казали, че майка им спи.
Иванка е открита мъртва към 11 ч на 1 април в общинско жилище в блок 40 на столичния кв. "Експериментален", който е до жк Дружба. Социалните работници я намерили да лежи на пода, завита с одеяло. Обадили се в общината и полицията. По трупа й личали следи от побой.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини