Кола бомба избухна близо до централата на Ми-5 в Северна Ирландия

Кола бомба избухна малко след полунощ в Белфаст близо до централата на британското вътрешно разузнаване Ми-5 в Северна Ирландия, предадоха световните агенции, пише БТА.

Те отбелязват, че това е станало броени минути след официалното прехвърляне от Великобритания на Северна Ирландия на контрола върху полицията и съдебната система (в 0 ч. на 12 април) - последен етап от мирния процес между католици и протестанти.

Предвидено е по-късно днес парламентът на британската област да избере за неин министър на правосъдието протестанта Дейвид Форд - лидер на партията Алианс, която работи за преодоляване на разделението между католици и протестанти.

Взривно устройство, заложено в откраднато такси, избухна в 0.24 ч. местно време (23.24 ч. по Гринуич в неделя) зад бивша казарма в предградието на Белфаст Холивуд, където се помещава централата на Ми-5 в Северна Ирландия, в която работят стотици хора.

Няма тежко пострадали хора, а на околни къщи са нанесени незначителни щети. Възрастен мъж бил настанен в болница, след като бил съборен на земята от ударната вълна при експлозията.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини