Българин загина при самолетна катастрофа във Филипините

При катастрофа на самолет Ан-12 на Филипините загинаха трима души, сред които двама руски граждани и един българин, предаде РБК. При спасителната операция телата на двамата руснаци и българина бяха намерени в близост до изгорялата кабина на самолета.

Името на българина е изписано като Цвитослав Гечевски (Tzvitoslav Guetchevski). Другите две жертви са руските граждани Миколай Банон (Mikolay Bannon) и Вадим Якимов (Vadim Yakimov).

В болница са приети с наранявания пилотът на самолета - 50-годишният руски гражданин Юрий Тухони (Yuri Tuchony) и вторият пилот - 39-годишният руски гражданин Дмитрий Струмински (Dmitriy Struminski), както и 44-годишният узбекистански гражданин Бохадир Рузиев (Bokhadir Ruziev).

Според пилота при неизправност на електрическата система е възникнал пожар в кабината на самолета, което е наложило аварийно кацане. Говорителят на местната полиция Балтазар Мамарил съобщи, че самолетът е излетял от летище Мактан в град Себу и е пътувал за летище Кларк, провинция Пампанга. Той се е разбил на 75 км северно от столицата Манила.

Товарният самолет, изпълняващ полет от Мактан във филипинската провинция Себу, падна на оризово поле на 35 км южно от международното летище "Кларк" в Манила при опит за кацане. На земята машината избухна в пламъци.

Оцеляха трима души от екипажа – двама руснаци и един гражданин на Узбекистан. Те били измъкнати от отломките на горящия самолет от притекли се на помощ местни жители от района на инцидента.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини