Вицепремиер ще е кандидатът на ГЕРБ за президент

Вицепремиер ще е кандидатът на ГЕРБ за президент, обяви министър-председателят Бойко Борисов, без да уточни за кой от двамата му заместници в кабинета става дума, най-вероятно визирайки Цветан Цветанов. Самият Цветанов каза, че тази тема не е на дневен ред сега и ще има политическо решение на ГЕРБ по въпроса преди изборите.

Ето какво каза Бойко Борисов за отношенията с президента Георги Първанов, както и коментара на Цветан Цветанов:

„За мен беше достатъчно, че всъщност той в момента е политически проект и нямам основание да се притеснявам от конфликт с институцията, защото тя е политизирана. Това е изводът, който си направих".

Това означава ли, че няма шанс институциите президент и премиер да се разберат и да работят заедно срещу кризата?

Нямат, по простата причина, че той прави свой политически проект, който минава през загубата на ГЕРБ, свалянето на правителството и неговото идване на власт.

Г-н Цветанов ли е това? Мъж или жена?

Вицепремиер.

Ето и коментара на вътрешния министър Цветан Цветанов: „Тази тема не е коментирана, в момента смятам, че има много по-важни неща. Смятам, че всички вицепремиери както аз, така и Симо сме натоварени с толкова отговорности, че в момента кампанията 2011-та... По важно е да се справим с това, което имаме като функции и като отговорности, и като министри и вицепремиери. ГЕРБ ще има свой кандидат, но когато влезем в предизборна фаза, тогава може би ще бъде обявен официално. Към настоящия момент това просто не е тема".

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини