Проливни дъждове и снеговалежи в Източна Турция

Докъто в България се радваме на летни жеги и пролетно слънце, проливни дъждове и снеговалежи са парилизирали живота в Източна Турция, съобщава турският сайт worldbulletin.net, пише БТА.

Обилни снеговалежи са паднали днес в окръзите Ардахан и Карс /Североизточна Турция/. Снежната покривка в град Саръкамъш в окръг Карс е достигнала 4 сантиметра. Проливни дъждове в окръг Агръ /Източна Турция/ са довели до разливане на водите на река, при което са наводнени близо 5 000 къщи.

Близо 5 000 къщи са наводнени в провинция Агръ, Източна Турция, в следствие на проливните дъждове, паднали през последните три дни, съобщават турски медии. От наводненията е парализиран всекидневният живот, пише вестник "Джумхуриет".

Заместник-кметът на окръга Ибрахим Кьошедаг е посочил пред Анадолската агенция, че проливните дъждове в района продължават от три дни и общинските власти са поискали от валийството да създаде кризисен щаб във връзка със ситуацията, пише агенция "Фокус".

Провинция Агръ, която е на границата на Турция с Иран, е с население от около 532 000 души, от тях 90 000 живеят в областния център – град Агръ.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини