Забрана за бурката и в Германия?

Германският вътрешен министър Томас де Мезиер отхвърли призивите за забрана на пълното закриване на лицето на мюсюлманки с ислямско було на публични места, съобщи германският вестник "Лайпцигер Фолксцайтунг", цитиран от Ройтерс.

Мезиер заяви пред вестника, че обсъждането на подобна забрана в Германия е "неподходящо и ненужно". Той е член на консервативната партия на канцлерката Ангела Меркел Християндемократически съюз, която управлява в коалиция със Свободната демократическа партия - либерали (СвДП).

Депутат от СвДП в Европейския парламент изрази през уикенда подкрепа за забраната.

Долната камара на белгийския парламент одобри в четвъртък закон, който забранява носенето на ислямското було на обществени места.

Франция, която има най-многочисленото мюсюлманско население в Европа, също се насочва към въвеждането на забрана за забулване на мюсюлманките на обществени места, като френското правителство ще разгледа в близко време проектозакон на тази тема.

Северният италиански град Новара глоби с 500 евро мюсюлманка от тунизийски произход, която носила ислямско було пред местната поща.

На 17 май в Германия, където живеят повече от четири милиона мюсюлмани, ще се състои "Ислямска конференция", чиято цел ще бъде насърчаване на разбирането на религията в страната.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини