Осемгодишно дете оцеля, 104 загинаха при самолетна катастрофа в Триполи

104 души загинаха, след като либийски самолет, пристигащ от Йоханесбург, Южна Африка, се разби край летището Триполи, предаде Франс прес. Осемгодишно холандско момче е оцеляло при катастрофата със самолета "Еърбъс" А 330 на либийската авиокомпания "Ал Африкия", съобщи Франс прес, като се позовава на източник от летището в Триполи.

Катастрофата е станала рано сутринта, докато самолетът се приземявал. Загинали са 93 пътници и 11 членове на екипажа. Все още няма информация за причините за катастрофата, знае се само, че самолетът се е разбил няколко минути преди кацане.

„Ал Африкия" е започнала дейността си с пет самолета под наем и е подписала договор с "Еърбъс" на изложение в Париж през 2007 г. за купуването на 11 нови самолета, се посочва на уебсайта на авиокомпанията.

Компанията е създадена през април 2001 г. и първоначално е била изцяло притежавана от либийската държава. По-късно капиталът й е разделен на акции, които са управлявани от Libya-Africa Investment Portfolio. На 21 април авиокомпанията обяви, че полетите са възстановени след прекъсването им заради облака вулканична пепел от Исландия, който наложи преустановяване на полетите в Европа миналия месец.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини