Над 160 души загинаха при самолетна катастрофа в Индия

Снимка: msnbc.com

Най-малко 160 души загинаха, когато пътнически самолет на Еър Индия Експрес се разби при летище в Мангалор, Южна Индия и избухна в пламъци, след като излезе от пистата и се вряза в гора, предаде Ройтерс.

Инцидентът стана в 6:30 часа местно време.

Осем са оцелелите от общо 166 души на борда на катастрофиралия самолет, съобщи авиокомпания Еър Индия, цитирана от Франс прес. Преди това индийската телевизия показа кадри с най-малко трима оцелели от самолетната катастрофа.

Информационният канал Ен Ди Ти Ви показа тежко обгорял мъж на болнично легло, както и жена на носилка с обезумял поглед. На други кадри бе показано дете, на което се оказва медицинска помощ.

Представители на индийската полиция, цитирани от ИТАР-ТАСС посочиха, че причина за трагедията може да е пилотска грешка. Според тях пилотът е прелетял над установената точка за приземяване на пистата, в резултат на което самолетът се е разбил. Пилотът е сръбски гражданин, работещ по договор с Еър Индия.

Малко момиченце е изведено живо от останките на разбилия се самолет

На борда на самолета Боинг 737 на Еър Индия от Дубай е имало 169 души, включително шестчленен екипаж, уточнява ИТАР-ТАСС. Сред пътниците е имало 19 деца.

Според вътрешния министър на щата Карнатака жертвите са най-малко 160. Спасителите вече са извадили телата на 70 загинали.

Премиерът на Индия Манмохан Сингх изрази съболезнования на роднините на жертвите, предаде ИТАР-ТАСС. Сингх посочи, че семействата на загиналите ще получат по 200 000 индийски рупии (4500 долара).

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини