Изнудвачи вземат €17000 от дете, за да не го бият

10-годишно германче открадна 17 000 евро от собствените си родители, за да се отърве от изнудвачи.

Необичайното в иначе добре познатата схема е, че изнудвачите са почти връстници на пострадалото момче и прокуратурата няма да може да повдигне обвинения срещу тях въпреки разкритията, съобщава в. "Дейли Телеграф".

Премеждията на детето започнали през март, когато едно 12-годишно момче заплашило, че ще изпрати по-големия си брат да го набие, ако не плати.

"Тъй като въпросният по-голям брат се славел като побойник, малкият толкова се изплашил, че прибегнал до кражба", разказва говорителят на полицията в южния германски град Аален.

Въпреки че четирите момчета не ходят в едно и също училище, те живеят близо. Освен това тримата изнудвачи действали отделно, а не като група.

Според прокуратурата престъпниците са на 11 и 12 години, което е под възрастта, в която човек поема отговорност пред закона в Германия и затова няма да бъдат съдени.

"Родителите на пострадалото момче държали големи суми пари в дома си. Трудно е да си го представим, но те не забелязали липсата на 17 000 евро", разкри още говорителят на полицията.

Само една част от парите са намерени и възстановени. Останалите били похарчени от малките изнудвачи за видеоигри, дрехи и обувки.

Източник: dnes.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини