Днес е полуфиналът на Миро на "Евровизия"

Тази вечер на сцената на "Теленор Арена" в Берум, предградие на норвежката столица, в 22.00 часа (българско време) ще започне вторият полуфинал на 55-ия песенен конкурс "Евровизия 2010". На него българският поп певец Миро ще участва под номер 13, предаде БТА.

В Осло той ще изпълни песента си "Ангел си ти". Общо днес зрителите ще видят на полуфинала 17 страни, от които до финала на 29 май, събота, ще бъдат допуснати 10. БНТ предава конкурса пряко от "Тeленор Арена".

За голямата награда за песен на "Евровизия 2010" тази година се конкурират участници от 39 страни. След двата полуфинала борбата продължават по 10 държави. Общият брой на финалистите е 25. Т.нар. голяма четворка (Франция, Германия, Испания и Великобритания) се класира автоматично за 29 май. Като страна-домакин Норвегия също е сигурен финалист, припомня ИТАР-ТАСС.

Събитието е в Осло благодарение на победата на Александър Рибак през 2009 г. с песента "Fairytale" (Приказка). Това ще е третото домакинство на Норвегия. Първите две бяха през 1986 и 1996 година.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини