Турция в паника: Чака силно земетресение след нашествието на жаби в Гърция!

Турция е в паника заради нашествието на жаби на магистрала в Гърция, тъй като се опасява от силно земетресение, съобщи гръцкият интернет сайт Зугла.

Турските вестници днес коментират, че милионите жаби, които вчера спряха движението на магистрала „Егнатия” в Северна Гърция, са предвестник на голямо земетресение в Турция и Гърция. Два вестника с високи тиражи като „Хюриет” и „Милиет” съобщават на първите си страници, че до 24 часа ще има силно земетресение в двете страни, тъй като милиони жаби заляха улиците и преди земетресенията в Китай през 2008 г. и в Италия миналия април.

Зоолози в Гърция обясниха явлението с обичайната миграция на жабите в края на май.

Припомняме, че движението по магистралата „Егнатия” в Северна Гърция беше спряно за близо два часа вчера заради излезли хиляди жаби на пътната настилка.

Появата на земноводните на пътя е изненада преминаващите шофьори и стана причина за три катастрофи, при които има нанесени само материални щети.

За около два часа движението по магистралата в района на Солун бе спряно докато жабите бъдат отстранени от пътната настилка.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини