Токът поскъпва заради такса парно. Вестниците в събота

„Новинар": Президент и премиер готови за референдум за АЕЦ "Белене"

Президентът Георги Първанов и премиерът Бойко Борисов изразиха готовност за провеждането на национален референдум за строителството на АЕЦ "Белене". Идеята беше лансирана първо от държавния глава в ефира на бТВ. Намерението му е било провокирано от противоречивите сигнали на правителството за съдбата на енергийния проект. От своя страна премиерът заяви пред Нова телевизия, в която даваше интервю по същото време, че няма нищо против подобно допитване.

„Сега": Пиратите са простреляли един от моряците на кораба "Панега"

Един от моряците на кораба "Панега", който бе отвлечен от сомалийски пирати, е бил прострелян от рикоширал куршум. Морякът е в добро състояние, съобщи капитанът на "Ейшън Глори" Велико Великов. Снощи моряците от кораба "Ейшън глори", който бе отвлечен от сомалийски пирати на 2 януари тази година, кацнаха във Варна. Капитан Велико Великов, Тодор Тодоров, Илия Илиев, Росен Иванов, Никола Атанасов, Адлен Аделов и Ведри Мехмед вече са сред своите близки и роднини. Осмият член на екипажа - Наско Иванов, е заминал от Амстердам направо за София, тъй като е родом от Велинград.

„Труд": Токът поскъпва заради такса парно

Целият народ ще участва от 1 юли в операция за спасяване на топлофикациите. От идния месец в сметките ни за тока ще влезе нова такса парно под името цена за когенерация. Тя ще се начислява върху всеки киловатчас електроенергия и ще отива за подпомагане на топлофикациите, предвижда държавният регулатор.
Причината е, че токът, произведен от тях, ще се изкупува от юли около 4 пъти по-скъпо от енергията от АЕЦ "Козлодуй".

„Стандарт": "Болни" източиха 15 млн. лв. от НОИ

Изключително нагла мафия за източване на НОИ чрез болнични разби полицията. Кражбата е поне за 15 млн. лв. Схемата е подобна на тази, при която бяха присвоени милиони от ДДС. И в двата случая се използват фирми, регистрирани на имената на роми, клошари и наркомани, които получават по 50 лв. за услугата. Някои имена дори си съвпадат. В случая са замесени и лекари. "Схемата е следната - регистрира се фирма, която не се записва в НОИ. На "служителите" там се определят високи заплати от порядъка на 2000 лв. и нагоре. След като фирмата се регистрира в НОИ, "служителите" веднага излизат в болнични", разясни Цветанов. В далаверата са замесени поне 70 такива фирми.


„Стандарт": Деликатес вместо сирене от палми

"Къде е млякото?" ще се превърне в най-често задавания въпрос от понеделник. Очаква се кофичките кисело мляко, сиренето и кашкавалът да изчезнат от магазините. Причината е заповед на шефа на ветеринарномедицинската служба Йордан Войнов. Тя забрани на всички продукти, които съдържат растителни мазнини и сухо мляко над разрешените в ЕС нива, да се продават под името "сирене", "кашкавал" или "кисело мляко". Изключение се прави само за вече произведени количества до изтичане на срока им на годност. Забраната влезе в сила от 18 юни, а целта й е да предпази потребителите от некачествени стоки.

„24 Часа": Биячите от трамвая остават в ареста

Шестимата задържани при побоя в трамвай 20 в София миналата седмица остават в ареста. Това реши състав на Софийски градски съд.
С това свое решение днес съдът потвърди решението на районния съд в София от 10 юни, с което Димитър Лазаров, Васил Павлов, Матей Пенев, Емил Алексиев, Росен Кънев и Марио Макуши бяха оставени в ареста.
СГС счете, че може да се направи обосновано предположение в съавторство на деянието от страна на шестимата. Според съда нападението над невинни в градския транспорт е тежко и умишлено. В наказателния кодекс за такова престъпление се предвиждат от 5 до 10 години лишаване от свобода.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини