Електрически и хибридни модели от Honda

Президентът на Honda Таканобу Ито разкри нови детайли за предстоящите модели на компанията по време на своя реч, в която направи равносметка на изминалото шестмесечие на тази година.

Той констатира, че „клиентите по целия свят все повече предпочитат малки автомобили поради повишеното внимание към опазването на околната среда”. Ито споделя и плановете си да бъдат произведени няколко нови модела, носещи емблемата на Honda, които да се отличават с „бързина, достъпност и ниски нива на отделени вредни емисии”.

Що се отнася до предвижданите хибридни автомобили, от японската компания ще представят няколко нови свои коли, оборудвани с модернизираната система за хибридно задвижване Integrated Motor Assist (IMA). Засега от Honda не са разпространили детайлна информация, но се очаква бъдещите автомобили да са с малки размери, като първият от тях ще бъде представен в Япония тази есен и ще се нарича Fit Hybrid. Още по-важно е да се отбележи, че следващото поколение на Civic Hybrid ще бъде оборудвано с висококачествена литиево-йонна батерия.

Ито потвърждава , че от компанията разработват нова plug-in хибридна система, предназначена за средно големи до големи автомобили. Модел, оборудван с тази система, ще се продава в Япония и САЩ от 2012 година.

От Honda не само работят по удължаването на изминаваните от електрическите си модели разстояния и съкращаването на времето им за презареждане, но освен това възнамеряват да представят готов подобен модел през 2012 година. Той ще се конкурира с електрическия Nissan Leaf, който придоби популярност сред моделите в своя сегмент.

В дългосрочен план от Honda очакват автомобилите с горивни клетки да бъдат доста предпочитани в бъдеще. Затова от компанията ще продължават да усъвършенстват технологията за производството им.

Що се отнася до традиционните двигатели, от Honda съобщават, че „ще продължат да разработват технологии за подобряване на динамиката на колите си, както и на тяхната икономичност”. Японският автомобилен производител ще започне обновяването на гамата си от бензинови двигатели през 2012 година, а през същата година ще представи и свой нов дизелов двигател (с капацитет от под 2.2 литра), както и оптимизирани трансмисии.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини