Украински вирус вършее по морето

Страшен украински вирус тръшка наред курортисти в Свети Влас, Елените и Слънчев бряг. Заразата е донесена от туристи, съобщиха лекари, чиито кабинети се пукат по шевовете всеки ден от хора с оплаквания, пише Монитор.

Замайване и гадене като при слънчасване са първите признаци на заразата, която на практика е подобна на грипните, но не оставя увреждания. Тя обаче е далеч по-неприятна.

Само часове след като я прихване човек, вирусът го арестува в хотела заради чести ходения до тоалетната. Диарията е придружена от висока температура и повръщане. За едно денонощие организмът се обезводнява, а човек се чувства отпаднал и не може дори да се нахрани. Следват болки по цялото тяло като при зимните грипове.

Болестта отшумява за около 3 дни, ако се потърси веднага консултация с лекар. Ако летовниците решат обаче, че ще им мине без медикаменти, рискуват да влачат досадния вирус минимум седмица.

Много от заразените туристи се оплакват, че не са потърсили лекар и на втория ден се почувствали добре, но само след няколко часа симптомите се върнали с удвоена сила и ги повалили отново на легло.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини