Общите щети от пожарите в Русия може да достигнат 12 млрд. рубли

Общите щети, причинени от пожарите в Русия през лятото, може да достигнат 12 милиарда рубли, заяви ръководителят на руското министерство на извънредните ситуации Сергей Шойгу, предаде агенция Интерфакс.

"Аз мога да кажа, че общите разходи за преодоляване на пожарите, събрани със средствата отделени за строителство на жилища на пострадалите и с другите разходи, сумата достига 12 милиарда рубли", заяви Шойгу. Той отбеляза, че към тази сума трябва да се добави стойността на дърветата, унищожени от огъня, които няма да могат да бъдат използвани в промишлеността.

"Пожарите трябва да бъдат изцяло потушени до края на седмицата, до 22 август", увери министърът на извънредните ситуации Сергей Шойгу на заседание на кризисния щаб на министерството на извънредните ситуации, предадоха руски агенции.

До момента 95 процента от пожарите в Московска област са угасени. Останалите обхващат площ от 7 хектара спрямо 56 на 8 август, добави зам.-министърът на извънредните ситуации Александър Чупрян. Днес в Москва максималната дневна температура за пръв път от повече от шест седмици спадна на 24 градуса. Очаква се в следващите дни тя да спадне допълнително, смятат метеоролозите.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини