8 г. затвор грозят собственици на заведения по Черноморието

Срещу собствениците на фирма, стопанисваща заведения в Лозенец, е образувано предварително производство по подозрения за извършено данъчно престъпление, съобщиха от Националната агенция за приходите /НАП/.

Наказателният кодекс предвижда до осем години лишаване от свобода за укриване на данъци в особено големи размери, се посочва в съобщението.

При съвместна акция на НАП и Регионалната дирекция на МВР в Бургас късно снощи са иззети компютърни системи и фискални устройства от едно от заведенията на търговското дружество. В хода на съвместната операция е установено, че от началото на туристическия сезон до момента разминаването между отчетеното на касовите апарати и оборота, регистриран в собствената компютърна система на обекта, възлиза на близо 200 000 лева.

Фирмата ще бъде принудително регистрирана по ДДС със задна дата, ще й бъде начислен укритият от тогава данък в двоен размер, ще бъде наложена глоба за укриване на оборот. Започват пълни данъчни ревизии на фирмата, както и на собствениците й като физически лица, добавят от НАП.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини