Спипаха "леярка" докато тегли 500 бона. Преглед на националния печат

Безработица.

„Новинар":

Безработицата се увеличава, стигна 10 процента

Безработицата през второто тримесечие на тази година достигна 10 процента, като по-често без работа остават мъжете в сравнение с жените. Това съобщиха от Националния статистически институт (НСИ). През този период безработните в страната на възраст 15 и повече навършени години са 342 200 души. Цифрите сочат, че спрямо същия период на предходната година те са се увеличили със 119 600 души, което е повишение с 3,7 процента.

Безработните младежи на възраст между 15 и 24 навършени години са 58 000 души, а коефициентът на младежка безработица достига 21,2 процента, сочат данните на статистиката.

С близо 58 процента - до близо 194 000 души, се увеличава делът на хората, които не са успели да си намерят работа в продължение на около една година.

„Леярка":

„Новинар":

Арестуваха съпруга на "леяр", докато тегли 500 бона

Съпругата на Иван Говедарски, един от задържаните в акция "Леярите", беше задържана, докато се опитвала да изтегли 500 000 лв. от банков клон.При акцията на полицията преди седмица антимафиоти спипаха половин тон злато, сребро и платина.МВР и НАП продължават с проверките за незаконно придобито имущество, както и за неправомерни действия с имущество и парични средства на задържаните при спецакцията.Пловдивският окръжен съд остави в ареста трима от задържаните при операция "Леярите", сред които и съпругът на задържаната.

Донор.

„Дума":

Намери се донор за 19-годишното момче от Гърция

Възникнала вчера донорска ситуация дава шанс за живот на 19-годишното момче, което бе докарано спешно от Гърция с остра чернодробна недостатъчност, съобщиха от МЗ.Информацията за новия донор е постъпила от координатора в Областната болница в Русе. Донорът е 43-годишен мъж с черепно-мозъчна травма, изпаднал в мозъчна смърт. Близките му са дали съгласие за използване на органите за трансплантации.По указание на министъра на здравеопазването проф. Анна-Мария Борисова специален медицински екип, координиран от Изпълнителна агенция по трансплантация, осигури прехвърлянето на пострадалия в болница "Лозенец", където бяха готови за трансплантацията на черния дроб.

Антракс.

„Новинар":

РИОКОЗ отхвърли съмненията за антракс

РИОКОЗ-Разград отхвърли съмненията за кожна форма на антракс на собственика на стадото с мъртви овце в село Брестовене и 8-годишния му внук, съобщи БНР. Специалист е проверил двамата и диагнозата не е била потвърдена. Въпреки това профилактично на 6-членното семейство и на овчаря на стадото са изписани антибиотици. Диагнозата антракс не е потвърдена и от ветеринарномедицинската лаборатория в Шумен. В близките дни се очаква Националната ветеринарномедицинска служба да обяви резултатите от пробите си.

В същото време ветеринарните лекари в Разград спешно поставят ваксини срещу антракс на всички тревопасни животни. Усилията са насочени главно в разградското село Брестовене и ямболското село Стефан Караджово. Преди дни в Брестовене бяха открити шест умрели овце. От дирекция "Здравеопазване на животните" в НВМС реагираха мигновено и дезинфекцираха и изолираха всички места, до които животните са имали достъп.

Кражба.

„Стандарт":

Мутри резнаха нета за Азия

Мрежата на "Нетера"Родни мутри резнаха нета за Изтока. Бандити прекъснаха основния оптичен международен кабел между Европа и Азия за пренос на банкови, интернет, съобщителни и други данни. Само за една минута загубите на фирмата, която поддържа трасето на наша територия, възлизат на 1600 евро, обяви шефът на полицията в Ямбол комисар Стоян Драгнев. За десетте часа с прекъсната връзка поддържащата фирма е загубила близо 900 хиляди евро. Бандити са прекъснали кабела в района на ямболското село Межда в петък вечерта. Шеф на престъпната група е 31-годишният Ж.Т., който се е движил с лек автомобил "Алфа Ромео", оглеждайки района, обясни полицаят. Зад него пък пътувала платформа на товарен камион "Ман" с багер върху нея. В петък вечерта апашите изкопали 7-метров ров около селото и така прекъснали жицата. Оказало се обаче, че оптичният кабел не съдържа мед и олово, каквото търсят, и те си тръгнали.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини