Словесна война между Македония и Гърция в Ню Йорк

Делегациите на Македония и Гърция, които се намират в Ню Йорк за срещата на върха на ООН, посветена на Целите на хилядолетието за развитие, си размениха обвинения по повод спора около името на Македония, съобщи Танюг.

В изказването си на срещата на върха на ООН македонският президент Георге Иванов публично поиска от Гърция да не бъде пречка пред развитието на Македония и привличането на чуждестранни инвеститори в страната.

Малко след речта на Иванов гръцкият министър на външните работи Димитрис Друцас обвини Македония, че не й достига воля за решаване на спора.

След срещата с посредника на ООН в македонско-гръцкия спор Матю Нимиц Друцас обвини македонския премиер Никола Груевски, че не е искал да се срещне с гръцкия си колега Георгиос Папандреу.

За съжаление досега не видяхме готовност от другата страна, заяви Друцас. Той каза, че според информацията, с която разполага, Груевски няма да участва в заседанието на Общото събрание на ООН, което можеше да бъде възможност за нова среща и разговори с Папандреу.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини