Кошмарът на КГБ свири в зала Универсиада

Култовата руска група ДДТ ще се представи тази вечер за първи път пред българска публика. Концертът й е в столичната зала Универсиада от 20:00 часа. Юрий Шевчук и компания гостуват у нас в годината, в която бандата им празнува своя 30-ти рожден ден. Родните й фенове ще чуят както добре познати хитове, така и нови песни от последните албуми на ДДТ.

Обожавана от обикновените хора в Съветския съюз и заклеймявана от властта - такава е съдбата на групата ДДТ през 80-те години на миналия век. Албумите й са забранявани, а популяризирането на концертните й участия свеждани до минимум. "От КГБ слушаха нашата музика вкъщи, а в работно време ни влачеха в кабинетите си", казва години по-късно основателят и фронтмен на ДДТ Юрий Шевчук. По думите му групата никога не е била политическа, но винаги е била вярна на своя граждански дълг. И досега музикантите от бандата спазват няколко принципа в своята работа - да не рекламират алкохол, цигари, насилие и политици.

В началото на месеца в Русия започна подписка за издигане кандидатурата на Юрий Шевчук за президент на предстоящите избори през 2012 година. Инициаторите й се аргументират с думите, че той е единственият достоен претендент за поста. Самият музикант е на мнение, че родната му страна все още не е готова той да й бъде президент и гледа на идеята да заеме мястото на Дмитрий Медведев по-скоро като на шега.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини